• Dünyanın vizesini alıyoruz 0 535 106 48 48

YUNANİSTAN VİZESİ

 

 

  • Pasaportunuzun 2.sayfasında bulunan imza kısmı(hamilinin imzası) pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır.
  • Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir.
  • Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli olmalıdır.Gümrük ve döviz kayıtları dışında pasaportunuza kayıtlı ,vize alacak kişiler kadar boş vize sayfa bulunması gerekmektedir.
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.
  • 18 yaşından küçük çocuklara vize alındığı takdirde anne ve babanın her halukarda noterden muvafakatname vermeleri gerekir. (Birlikte seyahat etseler dahi)
  • Yurt dışında geçerli minimum 30.000 euro teminat veren seyahat sigortası istenmektedir.
  • Konsolosluk gerek gördüğü takdirde mülakata çağırabilir.
  • Yunanistan Konsolosluğu pasaportlarında K.K.T.C girişi – çıkışı gözüken yolculara kesinlikle vize vermemektedir.Bu durumda başka bir ülkeden schengen vizesi almış olsanız dahi sınır kapılarında sorun yaşayabilirsiniz.
  • Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportun aslınında evraklar ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.

 

Gerekli Belgeler (Turistik) :

İş Veren

  • Yunanistan Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı yazı.
  • Şirket imza sirküleri(süresi geçmemiş )
  • İlgili yıla ait vergi levhası
  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış  faaliyet belgesi.
  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.
  • Banka hesap cüzdanı(son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi 
  • Yeni çekilmiş 2 adet BİOMETRİK fotoğraf.
  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri
  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.
  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış en az bir ay geçerli seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)
  • Otel ve uçak rezervasyonları veya ilgili gemi programı

 

Sigortalı Çalışanlar

İş verenler kısmanda belirtilen tüm maddelere ilaveten:

  • Yunanistan Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı yazı.
  • SSK işe giriş bildirgesi
  • Son dört aylık maaş bordroları
  • Son dört aylık ssk prim bildirgeleri
  • yukarıda belirten banka hesap cüzdanı ssk lı çalışanlar için şahıslarına ait olmalıdır.