• Dünyanın vizesini alıyoruz 0 535 106 48 48

DANİMARKA VİZESİ

Uyarılar :

  • Yeşil,Gri ve Kırmızı pasaportlara vize uygulanmamaktadır.

  • Danimarka konsolosluğu tüm müracaatlarından nüfus müdürlüğünden alınmış tam vukuatlı anne,baba, kardeş, eş tüm aile biryleri gözüken vukuatlı nüfus kayıt örneği istemektedir.

  • Daha önceden vizeniz olsa bile bir kez bizimle beraber Konsolosluğa uğramanız gerekmektedir.

  • Pasaportunuzun 2.sayfasında bulunan imza kısmı(hamilinin imzası) pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır.

  • Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir.

  • Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli olmalıdır.Gümrük ve döviz kayıtları dışında pasaportunuza kayıtlı ,vize alacak kişiler kadar boş vize sayfa bulunması gerekmektedir. 10 YILDAN ESKİ OLAN PASAPORTLARA SCHENGEN ÜLKELERİ VİZE VERMEMEKTEDİR.

  • 18 yaşından küçük çocuklar yalnız seyahat ettikleri takdirde anne ve babalarından noter den alınmış muvafakatname olması gerekmektedir.Anne veya baba dan birisi ile seyahat ediyorsa seyahate katılmayan velisinden muvafakatname gerekmektedir. Her halukarda Vize formu anne ve baba tarafından imzalanmalıdır.

  • Yurt dışında geçerli minimum 30.000 euro teminat veren seyahat sigortası istemektedir.

  • Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportun aslınında evraklar ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.

  • Müracaat esnasında tüm evrakların asılları ve fotokopileri ibraz edilmelidir.



Gerekli Belgeler  (Turistik) :

İş Veren
Mühendisler,Diş Hekimleri
İş Veren:
Danimarka Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını,masrafların firma tarafından karşılanacağı ve görüşmeye gidilecek firma ile ilgili deyatları içeren vize talep yazısı yazı. ayrıca seyahat tarihlerinizde belirtilmeli
 

 

  • Danimarka Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda  yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.

  • Şirket imza sirküleri(süresi geçmemiş ) orijinal ve fotokopisi

  • İlgili yıla ait vergi levhası

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış orijinal faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi orijian ve fotokopisi

  • Banka hesap cüzdanı orijinal ve fotokopileri(son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.

  • 2 Adet yeni çekilmiş biometrik fotoğraf

  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri

  • Evlenme cüzdanı(orijinali ve fotokopisi), boşanmış ise boşanma ilamı ve tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri

  • Daha önce schengen vizesi olmayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir.

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası

  • Otelde kalınacaksa konfirmeli otel ve uçak rezervasyonları olmalıdır.

  • Vize alacak kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış vize müracaat formu ve soru formu formlar sayfa sonunda çıktı alınabilir, 

Sigortalı Çalışanlar

İş verenler kısmanda belirtilen tüm maddelere ilaveten:

  • SSK işe giriş bildirgesi

  • Son dört aylık maaş bordroları

  • Son dört aylık ssk prim bildirgeleri

Emekliler

  •  konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe.Dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve telefon numaralarınızın belirtilmeli.

  • Emekli cüzdanı

  • Emekli maaş cüzdanı

  • Banka hesap cüzdanı(son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır

  • 2 adet Yeni çekilmiş biometrik fotoğraf

  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri

  • Akraba ziyaretlerinde ziyarete gideceğiniz kişi tarafından sizin adınıza belediye onaylı orijinal davet mektubu göndermelidir.Otelde kalınacaksa otel ve uçak rezervasyonları.

Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek Mensupları

  • Danimarka konsolosluğuna hitaben olarak yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe.Dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve telefon numaralarınızın belirtilmeli.

  • İmza beyannamesi

  • İlgili yıla ait vergi levhası

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

  • Banka hesap cüzdanı(son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır

  • 2 adet Yeni çekilmiş biometrik fotoğraf

  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri

Doktorlar,Avukatlar,Eczacılar,

  •  Danimarka başkonsolosluğuna hitaben olarak yazılmış vize talebinizi belirten dilekçe.Dilekçede ikamet ettiğiniz adres ve telefon numaralarınızın belirtilmeli.

  • İmza beyannamesi(şirket ise imza sirküleri)

  • İlgili yıla ait vergi levhası

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

  • Banka hesap cüzdanı(son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır

  • 2 adet Yeni çekilmiş biometrik fotoğraf

  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri

Devlet Memurları

  • Seyahat amacını belirten olarak konsolosluğuna yazılmış adres ve telefon detayları yazılı dilekçe.

  • Çalıştığı kurumdan görevini ve izinli olduğunu belirten yazı.

  • Son üç aylık maaş bordroları ve kurumla ilgili kimlik arkalı önlü fotokopisi.

  • Banka hesap cüzdanı(son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş rötuşsuz 2 adet fotoğraf.

  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri

  • otel ve uçak rezervasyonları

Öğrenciler

  • Okuldan alınmış öğrenci belgesi.

  • Masraflarını karşılayacak velisine ait belgeler.(yukarıdaki meslek gruplarından hangisi ile meşgul olunuyorsa o meslek grubuna ait belgeler.).

  • Velisinden masraflarının karşılanacağına dair yazı.

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş rötuşsuz 2 adet fotoğraf.

  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri

  • otel ve uçak rezervasyonları

Gerekli Belgeler (Ticari) :

  • Şirket imza sirküleri(süresi geçmemiş)

  • İlgili yıla ait vergi levhası

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

  • Banka hesap cüzdanı(son altı aylık hareketleri içeren güncel hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi ve ekinde banka yetkilisinin imza sirküleri mutlaka olmalıdır.(Konsolosluk gerekli gördüğü taktirde hesap cüzdanlarının orjinalinin ibrazını isteyebilir).

  • beyaz zemine çekilmiş rötuşsuz 2 adet fotoğraf.

  • Tapu,araç ruhsatı,kredi kartı,kira kontratı (gelir amaçlı),fotokopileri.

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.

  • eğitim durumunuz ile ilgili belge.bitirdiğiniz okul diplomaları gördüğünüz kurslar ile ilgili sertifika vs.

  • Pasaportlarınızın 1,2,3,4 , kimlik bilgilerinin bulunduğu son sayfası ve temdit sayfaları ile daha önce alınmış schengen A.B.D ,İngiltere , İsviçre vizelerinin fotokopileri.

  • Daha önce schengen vizesi olmayan yolcularımızın bulundukları ilçe emniyet müdürlüğünden daha önce pasaportları olup olmadığına dair protokol yazı almaları gerekir.

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası

  • Vize müracaat formu(Vize müraacat formlarının mutlaka yolcu tarafından doldurulup imzalanması gerekir).

  • Ticari başvurularda konsolosluk Danimarkada ticari olarak görüşülecek firmadan ticari davet mektubu istemektedir. Davet mektubu ingilizce veya Danimarkanın kendi dilinde olamlıdır.Davet mektubun içeriğinde iletişim bilgileri, vizenin ne kadarlık talep edileceği, kaç gün kalınacağı gibi detayların belirtilmesi gerekir.

  • otel ve uçak rezervasyonları

Sigortalı Çalışanlar

İş verenler kısmanda belirtilen tüm maddelere ilaveten:

  • SSK işe giriş bildirgesi

  • Son dört aylık maaş bordroları

  • Son dört aylık ssk prim bildirgeleri