• Dünyanın vizesini alıyoruz 0 535 106 48 48

ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ

 

UYARILAR : 
 

 

  • Pasaportunuzun 2.sayfasında bulunan imza kısmı (hamilinin imzası) pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalanmalıdır. (eski tip pasaportlar için geçerli)

  • Yeşil,gri ve kırmızı pasaportlara vize uygulanmamaktadır.Schengen anlaşmasına dahil ülkelerdendir.

  • Pasaportunuzun süresi seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli olmalıdır.Gümrük ve döviz kayıtları dışında pasaportunuza kayıtlı ,vize alacak kişiler kadar boş vize sayfa bulunması gerekmektedir. 18 yaşından küçük çocuklar yalnız seyahat ettikleri takdirde anne ve babalarından noter den alınmış muvafakatname olması gerekmektedir.Anne veya baba dan birisi ile seyahat ediyorsa seyahate katılmayan velisinden muvafakatname gerekmektedir.

  • Yurt dışında geçerli minimum 30.000 euro teminat veren seyahat sağlık sigortası istemektedir. (Şirketimizden Paket program satın alan misafirlerimiz için sigorta tarafımızdan yapılmaktadır)

  • Varsa eski Schengen A.B.D, İngiltere vizelerinizin fotokopileri.

 

 

 

  • Vize işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportun aslınında evraklar ile birlikte tarafımıza ulaştırılması gerekmektedir.

 

 

 

  • 10 YILDAN ÖNCE ALINMIŞ PASAPORTLARA SCHENGEN ÜLKELERİ VİZE VERMEMEKTEDİR.

 

 

 

  • SAYFA BAŞINDA BULUNAN VİZE MÜRACAAT FORMU TÜM MİSAFİRLERİMİZ TARAFINDAN DOLDURULUP İMZALANARAK EVRAKLAR İLE BİRLİKTE TARAFIMIZA ULAŞTIRILMALIDIR, FORMDA ÖZELLİKLE 17.SORU İKAMET ADRESİ VE CEP TELEFONU, 37.SORU İMZA VE SON SAYFADAKİ SAĞ KUTU İÇERSİ İMZALANMALIDIR, (ÇİFT İMZA OLMASI GEREKİYOR) 15 YAŞINDAN BÜYÜK ÇOCUKLAR VİZE FORMLARINI KENDİLERİ İMZALAMALIDIR, 15 YAŞINDAN KÜÇÜK OLANLAR İÇİN FORM ANNE BABALARI TARAFINDAN BİRLİKTE İMZALANMALIDIR.

 

 

 

  •  VİZE ÜCRETİ 90 EURO VİZE + 10 EURO SİGORTA ŞEKLİNDEDİR.MÜNFERİT VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEÇERLİ OLAN ÜCRETTİR. 
     

  • Gerekli Belgeler (Turistik)  :

        İş Veren:    

 

 

 

  • ilgili makama hitaben, antetli kağıda yazılmış şirketteki görevini belirten şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.(sizin ile birlikte seyahat edecek eş,çocuk, anne baba var ise beraber seyahat edeceğinizi ve masraflarının sizin tarafınızdan karşılanacağını belirtiniz) 

  • Şirket imza sirküleri

  • İlgili yıla ait vergi levhası (şu an 2012 yılı geçerlidir)

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye  olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kabul edilmez şahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır.

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir )

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Kimlik fotokopisi

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası ( Şirketimizden paket program satın alan misafirlerimiz için geçerli değildir)

 

    Sigortalı Çalışanlar :   

 

  •  
    • ilgili makama hitaben, antetli kağıda yazılmış şirketteki görevini belirten şirket imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.

    • Şirket imza sirküleri

    • İlgili yıla ait vergi levhası (şu an 2012 yılı geçerlidir)

    • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.

    • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

    • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye  olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kabul edilmez şahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır.

    • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir )

    • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

    • Kimlik fotokopisi

    • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası ( Şirketimizden paket program satın alan misafirlerimiz için geçerli değildir) 

    • SSK işe giriş bildirgesi

    • Son dört aylık maaş bordroları

    • Son dört aylık ssk prim bildirgeleri ve ssk hizmet dökümü 

 

 

 

    Emekliler:    

 

  • ilgili makama hitaben yazılmış bilgileri yazılı vize talep yazısı.

  • Emekli cüzdanı

  • Emekli maaş cüzdanı

  • son altı aylık hareketleri içeren sonunda enaz 2.500 - 3000 TL bakiye olan son 1 hafta içersinde işlem görmüş şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. 

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir )

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Kimlik fotokopisi

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

 

    Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek        Mensupları:    

 

  • ilgili makama hitaben antetli kağıda yazılmış şirketteki görevini belirten şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.  

  • İmza beyannamesi

  • İlgili yıla ait vergi levhası

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye  olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kabul edilmez şahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır. 

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir )

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Kimlik fotokopisi

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

 

    Doktorlar,Avukatlar,Eczacılar
    Mühendisler,Diş Hekimleri:    

 

  • ilgili makama hitaben antetli kağıda yazılmış şirketteki görevini beliten şirket imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.

  • İmza beyannamesi(şirket ise imza sirküleri)

  • İlgili yıla ait vergi levhası

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye  olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi. şirkete ait hesap cüzdanları kabul edilmez şahsi hesap cüzdanı olmak zorundadır. 

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir ) .

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Kimlik fotokopisi  

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

 

    Devlet Memurları:      

 

  • Seyahat amacını belirten ilgili makama hitaben yazılmış adres ve telefon detayları yazılı dilekçe.

  • Çalıştığı kurumdan görevini ve izinli olduğunu belirten kaşeli imzalı yazı.

  • imzalı kaşeli son üç aylık maaş bordroları ve kurumla ilgili  arkalı önlü kimlik fotokopisi.

  • son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye  olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi.

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir ) .

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Kimlik fotokopisi

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

 

    Öğrenciler:    

 

  • Okuldan alınmış öğrenci belgesi.

  • Masraflarını karşılayacak

 

  •  velisine ait belgeler.(yukarıdaki meslek gruplarından hangisi ile meşgul olunuyorsa o meslek grubuna ait belgeler.).

  • Velisinden masraflarının karşılanacağına dair yazı.

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir )

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği

  • Kimlik fotokopisi

  • Eksiksiz olarak doldurulmuş ve kesinlikle vize alacak kişi tarafından imzalanmış vize müracaat formu.

 

Gerekli Belgeler (Ticari):
 
İş Veren    .

 

  • Çek Cumhuriyeti Baş konsolosluğuna hitaben antetli kağıda yazılmış şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren vize talep yazısı.yazıda masraflarınızın firma tarafından karşılanacağı ve gideceğiniz firma veya fuar ile ilgili detayların belirtilmesi gerekir.

  • Şirket imza sirküleri

  • İlgili yıla ait vergi levhası

  • Bağlı olduğunuz odadan son 3 ay içersinde alınmış orijinal faaliyet belgesi.

  • Kuruluş ve son değişiklikleri içeren ticaret sicil gazetesi.

  •  son bir hafta içersinde işlem görmüş(güncel) sonunda enaz 2.500 - 3.000 TL bakiye  olan şahsi banka hesap cüzdanı veya son altı aylık hareketleri içeren banka yetkilisi tarafından kaşeli imzalı hesap ekstresi.(Şirkete ait hesap cüzdanları kabul edilmemektedir)

  • Son altı ay içerisinde beyaz zemine çekilmiş, rötuşsuz, dişler gözükmeyen, kameraya karşı düz durulmuş vesikalık 2 adet fotoğraf. ( biometrik fotoğraf kesinlikle kabul edilmemektedir ) .

  • Ziyarete gideceğiniz firma yetkilileri tarafından kaşeli imzalı isminize gelmiş davet mektubu.

  • Evlenme cüzdanı, boşanmış ise boşanma ilamı veya tüm bunları içeren nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği.

  • Kimlik fotokopisi

  • Seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde yapılmış seyahat sağlık sigortası (şirketimizden temin edilebilir.)

  • sgk işe giriş bildirgesi

  • Son dört aylık maaş bordroları

  • son dört aylık ssk prim bildirgeleri ve ssk hizmet dökümü